2014 m. gruodžio 26 d., penktadienis

Dovana - ryžiu pienas

Ryžiu pienas ir dovana draugei

        Kalėdos tai metas, kuomet visada turi būti pasiruošęs dovanų po ranka.. Kartais dovanų idėjos išsenka, norisi išbandyti kažka naujo.. Todėl dalinuos su jumis savo sumąstyta sveika dovanele:))



       
     Stiklainėlyje yra įpiltas ryžiu pienas, o ant viršaus priklijuotas pyragėlis.

   Ryžiu pienas yra labai sveikas. Tai augalinės kilmės pienas, kurį galima geri vieną ir pagardintą įvairiais saldikliais (medus, cukrus, razinos, datulės). Jame taip pat galima virti košes ar juo pagardinti sausus pusryčius. O kas smagiausia, jį begalo lengva pasigaminti pačiam:))

      Ryžiu pieno receptas

      Ingredientai: ryžiai, vanduo, datulės.

      Eiga: nuplaukite ryžius ir juos mirkykite per naktį (apie 8val.). Tada reikia juos dar kart nuplauti ir įdeti į kokteilinę. Uzpilkite vandeniu ir įmeskite saujalę datulių. Plakit kol masė taps vientisa. Tada pasiimkite indą ir per merliuką pilkite pieną, merliuke esancias išspaudas nugrežkite ir štai, jūs turite ryžiu piena. Jei nepatinka, jog jis per tirštas, galite įsipilti vandens ir sumaišyti. Neišgertą pieną galite supilstyti i butelius ir laikyti šaldytuve. Ilgiau pastovėjus nusėda nuosedos, to nereikėtų bijoti.. Sukratykite inda ir galite gerti:)) skanaus!♡

          Kalbant apie augalinius pienelius, galite tokiu pat budu gamintis pieną ir iš įvairių riešutu, pavyzdžiui migdolu, ir įvairių kruopų, kaip avyžos.. Rekomenduoju išbandyti migdolų pieną, jis man pats skaniausias.

        Ant viršaus priklijuotas pyragėlis iš tos pačios tešlos kaip ir ankstesniame recepte aprašyto torto, tačiau čia nedėjau pagrindo.
Skanaus visiems!♡
     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą